logo
Search
Close this search box.

Sulkutilan vaikutukset kilpailutoimintaan

Suomen Keilailuliiton hallitus kokoontui 2.3.2021
ja päätti alla olevita toimenpiteistä koskien kilpailutoimintaa. Alla liiton virallinen tiedote. -jormalaa-

Suomen hallitus on ilmoittanut 25.2.2021, että koronaepidemian laajenemisen ehkäisemiseksi otetaan käyttöön valmiustilan mukaisia poikkeuslakeja 8.3.2021 alkaen. Poikkeuslakien mukaan majoitus- ja ravintolatoiminta tullaan sulkemaan kokonaan koronan leviämis- ja kiihtymisalueilla kolmeksi viikoksi 8.-28.3.2021. Lisäksi kokoontumisrajoituksia kiristettiin alueellisesti 1.3.2021 lähtien. Keilahallit seuraavat pääosin ravintolatoiminnalle määrättyjä toimintaohjeita.

Aluehallintoviranomaiset ovat määritelleet alueellisia kokoontumisien maksimihenkilömääriä sen lisäksi, että yli 2 metrin tosiasiallisia etäisyyksiä tulee noudattaa.

Päävastuun kaikesta toiminnasta keilahallilla kantaa hallin operaattori. Vain keilahalli voi ohjeistaa asiakkaitaan toimimaan antamiensa ohjeiden mukaan. SKL antaa tukea omalla koronaohjeella.

Keilahallien on paikallisliittojen kanssa yhteistyössä huolehdittava, että alueella voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia noudatetaan kilpailutoiminnassa.

Jokaisen keilahallin ja paikallisliiton velvollisuus on seurata tarkasti oman alueensa virallista koronaohjeistusta ja toimia sen mukaan. Esimerkiksi paikallisliiton tulee itse tehdä oman alueensa kilpailuja koskevat päätökset, kuten siirrot ja peruutukset.

Mikäli keilahallia voidaan pitää alueellisten ohjeiden mukaan auki, voi paikallinen toimija järjestää kilpailuja alueelliset koronarajoitukset (henkilömäärät, tosiasialliset yli 2 metrin turvaetäisyydet sekä muut voimassa olevat toimintaohjeet) huomioiden.

Suomen Keilailuliitto suosittelee finaalien siirtämistä poikkeusoloaikana alueelliset rajoitukset huomioiden, lisäksi SKL:n suositus on, että paikallisia sarjapelejä ei myöskään tänä aikana pelattaisi.

Päätökset koskien SKL:n kevään kilpailuja

– Junnu Tourin osakilpailu, Heinola 13.-14.3.2021

Hallitus päätti siirtää Junnu Tourin Heinolan osakilpailun toukokuulle. Talissa 8.5. pelattava Grande Finale myös siirtyy eteenpäin. Uudet ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin kevään aikana.

– miesten, naisten sekä juniorien -ja nuorten SM-kilpailut

Hallitus päätti siirtää kaikki SM-kilpailut pelattavaksi syksyllä 2021. Näin syksyllä pelataan selkeästi kaikki SM-kilpailut (myös aiemmin siirretyt veteraanien ja seniorien SM-kilpailut). Ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin kevään aikana.

– SKL valtakunnansarjat

Valtakunnansarjoista todettiin sarjojen jatkumisen huhtikuussa olevan tämän hetken näkymien perusteella mahdotonta. Päätettiin siirtää sarjojen jatkumista kuukaudella eteenpäin siten, että sarjat pelataan touko-kesäkuun aikana tiivistetyllä aikataululla. Tavoitteena on saada sarjat pelattua valmiiksi ennen juhannusta. Otteluiden siirtoa syksylle harkitaan vasta, jos toukokuussa ei päästä pelaamaan. Toukokuun tilannetta tarkastellaan huhtikuun alkupuolella.