logo
Search
Close this search box.

Paikallissarjan säännöt (päivitetty 7.3.2016)

Paikallissarjan pelisäännöt kaudelle 2015-2016:

Pelataan kolmimiehisin (3) joukkuein kahdessa divisioonassa. Naisille tasoitusta 8 p/sarja

Jokaisessa ottelussa pelataan kolme ”1vs1-ottelua” sekä normaalisti joukkueina vastakkain. Pelaajat ovat vastakkain pelijärjestyksessä (1-1, 2-2 ja 3-3). Jokaisesta 1vs1-ottelun voitosta saa yhden pisteen, ja joukkuevoitosta kaksi (2) pistettä, eli maksimi pistemäärä yhdestä ottelusta on viisi (5) pistettä. Tasapelistä tulee 0,5 p (joukkuepeli 1-1) molemmille.

Mikäli kesken sarjan tehdään pelaajavaihto, häviää vaihdettu pelaaja sen henkilökohtaisen ottelun automaattisesti, mutta osallistuu edelleen joukkuetulokseen.

Pelataan viisinkertainen sarja, eli viisi kertaa jokaista oman divisioonan joukkuetta vastaan, yhteensä 25 ottelua. Joukkueiden pelaajien pelijärjestys muodostuu siten, että vasemman radan joukkue nimeää pelijärjestyksensä ensin, ja tämän jälkeen oikean radan joukkue arpoo pelijärjestyksensä.

Runkosarjan jälkeen finaaliin pääsee ykkösdivisioonan kolme parasta joukkuetta. Finaalissa pelataan ensin välierä ja sen jälkeen finaali, jossa vastakkain on välierän voittaja sekä runkosarjan voittajajoukkue. Välierässä ja finaalissa pelataan kaksi sarjaa, eli voittoon vaadittaisiin vähintään 5,5 pistettä. Ykkösdivisioonan viimeiseksi sijoittunut joukkue tippuu seuraavaksi kaudeksi kakkosdivisioonaan, ja ykkösdivisioonan toiseksi viimeiseksi joukkue karsii ykkösdivisioonapaikastaan kakkosdivisioonan kakkosen kanssa. Karsinnassa pelataan kaksi sarjaa, eli ykkösdivisioonapaikkaan vaaditaan vähintään 5,5 pistettä. Kakkosdivisioonan paras nousee seuraavaksi kaudeksi ykkösdivisioonaan.

Runkosarjan lopussa tasapelitilanteessa ratkaisevaksi nousee joukkueiden viimeisen kierroksen pistemäärä, mikäli nämä on tasan, ratkaisee toiseksi viimeisen kierroksen pistemäärä jne.

Karsinnan, välierän ja finaalin tasapelitilanne ratkaistaan siten, että joukkueet molemmat joukkueet valitsevat yhdet pelaajat, jotka ratkaisevat paremmuuden yhden heiton uusinnalla. Ensimmäisenä heittävä joukkue/pelaaja arvotaan. Mikäli tulee tasapeli, jatketaan niin kauas, kunnes voittaja on selvillä.

Pelaajavaihdot joukkueiden välillä ovat sallittuja ainoastaan siinä tapauksessa, mikäli pelaaja vaihtaa kakkosdivisioonan joukkueesta ykkösdivisioonan joukkueeseen. Mikäli tätä vaihtosääntöä rikotaan, pelaaja ei voi loppukauden aikana voittaa enää yhtään henkilökohtaista otteluaan, mutta pelaajan tulos lasketaan edelleen joukkuetulokseen.