logo
Search
Close this search box.

Joe’s Goldilla hieno avaus SM-liigassa

Joe’s Gold avasi miesten SM-liigakauden loistavasti Turussa: nousijajoukkue on liigassa avauspäivän jälkeen komeasti viidentenä.
SM-liigassa pelaa Suomen 12 parasta keilatiimiä ja viisimiehiset joukkueet mittelevät sarjapisteistä siten, että jokaisen pelaajan voitto vastustajasta antaa kaksi pistettä ja parempi joukkueen yhteistulos kymmenen pistettä. Joe’s Goldin viisikossa pelasivat lauantaina Mikko Hirvonen, Tatu Hirvonen, Teppo Fredriksson, Tomi Väänänen ja Marjo Hirvonen.
Avauspelissä Kotkan ET jäi vaille sanansijaa, kun joensuulaisista jokainen voitti vastustajansa ja sarjapisteet Joensuuhun lukemin 20-0. Murskaavan avausvoiton jälkeen vastus koveni, kun vastaan asettui ensin kotijoukkue TPS ja tämän perään moninkertainen liigamitalisti Helsingin GB. Vanhat meriitit eivät painaneet vaakakupissa, vaan TPS kaatui joensuulaisten vyörytyksessä selvästi pistein 14-6 ja GB 16-4.
Neljännessä ottelussa sama tahti jatkui ja Tampereen Keilakerhon kakkosjoukkue jäi vaille mahdollisuuksia. Nousijajoukkue Joe’s Gold johti tässä vaiheessa yllättäen koko liigaa puhtaalla pelillä, ja kaikki joukkueen keilaajat pelasivat yli 200 pisteen keskiarvolla.

Joensuulaiset viidentenä avauspäivän jälkeen

Joe’s Goldin minimitavoitteena on säilyttää avauskaudella sarjapaikka kivikovassa pääsarjassa, jossa pelaa useita maailmanmestareita ja ammattilaiskiertueilla menestyneitä keilaajia. Sarjan kova taso tulikin esiin pelipäivän lopuksi, kun ensin Espoon Patteri aiheutti joensuulaisille ensimmäisen tappion, ja päivän päätteeksi sarjan kestomenestyjä TKK jätti joensuulaiset lähes nollille.
Joensuulaisten parasta henkilökohtaista peliä pelasi Mikko Hirvonen (päivän keskiarvo 213,67) JJG:n vasurikaksikko Tatu Hirvonen (213,17) ja Tomi Väänänen (211,83) tulivat keskiarvolistassa heti Mikko Hirvosen perässä. Sarjan paras pelaaja oli kotijoukkue TPS:n Samu Valaranta (232,33)
– Erinomainen startti saatiin kauteen. Patteria vastaan jäi jossiteltavaa ja nihkeät vauhtiradat aiheuttivat minulle ja muillekin ongelmia, mutta muutoin peli sujui kokonaisuudessaan tiimiltä yli odotusten. Tästä on hyvä jatkaa, Mikko totesi.
Liigajoukkueet pelasivat keskenään lauantaina hyvin paljon ristiin, ja Joe’s Gold tippui viimeisessä pelissä kärkipaikalta viidenneksi, mutta erot kuuden kärkijoukkueen välillä ovat hyvin pienet. Sarjan häntäpäähän Joe’s Gold on kuitenkin tehnyt jo hyvin eroa. Pelit jatkuvat Turussa sunnuntaina joensuulaisittain erittäin mielenkiintoisesta tilanteesta.