logo
Search
Close this search box.

”Jirsille” Cosmicin Grano Openin voitto!


Shoo outissa ratkaisut niukkoja

Alkukilpailun ykkössijalta pääsi Joes Goldin Jari ”Jirsi” Kärkkäinen shoot outin finaaliin. Vastaavasti Lukke seuraa edustava Mika Hyttinen joutui urakoimaan kaksi pudotuspeliä finaalipaikkaan. Ensimmäisessä pelissä kaatui komein lukemin (258) vastassa olleet Joes Goldin kaksikko Joni Mustaniemi (215) ja Luukas Väänänen (216) eli pinnalla ohi.

Toiseen Shoot outiin tulikin vastaa karsinnan kakkonen Marjo Hirvonen ja kolmonen Mikko Hirvonen Joes Goldista. Finaalipaikka näytti hetken olevan kaikkien kolmen otettavissa ja tasapelikin oli mahdollinen. Mika päätti sarjan tasoitukselliseen tulokseen 216 (214) ja näin Marjolla oli kymppiruudussa mahdollisuus tasapeliin kolmella kaadolla. Myös Mikolla oli sama mahdollisuus. Marjo saikin tuplan mutta viimeiseen heittoon jäi yksi keila joten eroksi jäi vaivainen piste. Mikko vaastaavasti ei onnistunut saamaan kaatoja vaan jäi kisassa neljänneksi.

Piikkipaikalta voittoon

Isä ja poika Kärkkäinen on ollut tuttu näky Cosmicin finaaleissa mutta voitto on kiertänyt Jaria pitemmän aikaa. Pitkällä keilauralla on nyt nähtävissä uusi tuleminen. Ei finaali nytkään alussa näyttänyt menevän miehen mieleisesti, vaan nelosruudun reikä ja heti perään lippi yhdestäkeilasta näytti vievän voiton takaa tulleelle Luken Mika Hyttiselle. Mika aloittikin finaalin komeasti neljällä kaadolla mutta heti perään vitosruudussa jäi pystyyn ns. stereot ja tilanne tasoittui. Seuraaviin ruutuihin tuli molemmille paikot mutta sitten Jari kokeneena pelimiehenä luki radat uudelleen ja siirtyi puoli merkkiväliä ylemmäksi ja keilat alkoivat kaatua. Tripa ennen kymppiruutua toi pelin jo tasoihin ja vähän niskapäälle sillä Mikalle jäi ammottava neloskympin reikä eikä hän sitä saanut paikattua. Voiton takasi vielä kaksikaatoa kymppiruutuun ja yhdeksän pois. Eroksi tuli 20 pistettä kun loppulliset voittopisteet olivat Joes Goldin Jari Kärkkäiselle 219 Luken Mika Hyttisen 199.

Tulosjärjestys

Voittaja Jari Kärkkäinen JG, toinen Mika Hyttinen Lukke, kolmas Marjo Hirvonen JG, neljäs Mikko Hirvonen JG, viides Luukas Väänänen JG ja kuudes Joni Mustaniemi JG

Kovatasoisen karsinnan ensimmäisen ns. tippuja paikka jäi Aarne Tolosen käteen kahdella puuttuvalla pisteellä.

– jormalaa-