Close this search box.

Tomi Väänäsen ylivoimaa!

Tomi Väänäsen ylivoimaa PoRan finaalissa!

Kuvassa kisan voittaja

Rallikielellä voitaisiin verrata Joes Goldin Tomi Väänäsen aloitusta että nappilautaan heti ensimmäisellä EK:lla. Ensimmmäinen sarja alkoi yhdellä paikolla ja yhdellätoista kaadolla eli tauluun pohjiksi 279 pistettä. Eikä tahti laantunut vaikka parina keilannut seurakaveri Pertti ”Pepe” Nevalainen nousikin jo toisessa sarjassa lähes samaan vauhtiin. Jatkoa seurasi 239,257,255,258, sitten tuli ensimmäinen tyhjä ja 235, seitsemäs sarja taas ehjää ja viimeiseen kisan ainoa paikkaamaton reikä ja tulos 192 mikä tiesi voiton sadan pisteen erolla seuraavaan. Tomi Väänäsen takana järjestys viiden seuraaavan kesken vaihteli kokoajan. Viisikon muodostivat Joes Goldin Pertti Nevalainen ja Tomi Turunen sekä Luken Mika Hyttinen yhdessä PoRan Kari Laatikaisen kanssa. Kuudennessa sarjassa Kari Laatikainen nousi Pepen ohi toiseksi. Ennen viimeisen sarjan alkua erot olivat jo noin 50 pisteen luokkaa Karin Pepen ja Mikan kesken. Väsy alkoi iskeä kolmevuotta tauko pitäneeseen PoRan Kari Laatikaiseen ja näin takaa ensin Pepe pisti neljän kaadon putken mutta yksi tyhjä loppuruuduissa väliin ei lisätuplia tullut niin ero jäi kuitenkin 14 pisteeseen. Mika Hyttinen kiri hienosti 235 sarjalla lähes Pepen kannoille jääden kolmannesta sijasta vain 12 pistettä.

Päivän kovimmat puhtaat tulokset kirjattiin Tomi Väänäselle 1939 pistettä 245,38 keskiarvolla. Kari Laatikainen keilasi kakkseksi tuloksella 1839 (152) k-a 210,88. Kolmanneksi sijoittui Pertti Nevalainen pistein 1825 (112) k-a 214,13 Mika Hyttinen neljäs pisteet 1772 (40) 221,5 keskiarvo. Tomi Turunen puolestaan viides ilman tassoituksia myös hienosti 1764 mikä antoi 220,5 keskiarvoksi. Puhtailla tuloksilla vielä parivauhtiin ylsivät PoRan kaksikko Kari Myller ja Pertti Pakarinen.

Kilpailun voitto oli Tomi Väänäselle viides PoRa Turnausten historiassa. Tomi voitti mm. ensimmäisen kisan vuonna 1992, eikä tämä varmaan ollut viimeinen voitto sillä niin vakuuttavaa miehen keilailu oli. Viikolla mies valitteli vaivojaan ja kisaan osallistuminen oli jo vaakalaudalla, mutta milloinkas se urheilija terveen päivän näkisi…

Kilpailu näytti taas se että pitkä finaali seuloo aina parhaat esille oli tasoitukset mitkä tahaansa. Kisan aikana ihmetytti se että ne joille kisa oli suunnattu 100% tasoituksin eivät kuitenkaan osallistuneet kisaan. Kilpailijoiden määrät ovat tippuneet varsin paljon eikä enää entisenlaisiin palkintoihin ole kisojen järjestäjillä mahdollisuus mennä. Kisan aikana käytiin ns. hyväntekeväisyyserä minkä tuotto annettiin stipendin muodossa joensuulaiselle juniorien maajoukkueryhmään nouseelle Joes Goldin Luukas Väänäselle. PoRan Kari Laatikainen lahjoitti puolestaan palkintonsa ViUn vähävaraisten pesäpallo juniorien ja nuorten tukemiseen.

Kolmekymmentävuotta on nyt pyörähtänyt näissä keilailun järjestötehtävissä. Kiitän kaikkia mukana olleita ystäviä ja vihamiehiä kuluneista vuosista. Nyt aika nuorempien tehdä sama sarka ja hoitaa näitä yhteisiä asioita parempia aikoja odotellessa.