logo
Search
Close this search box.

Voitto Jari-Pekka Holopaiselle Kuntokeitaalta

XXIX PoRan Tuplaturnausken ensimmäinen finaali käytiin Kuntokeitaalla, missä karsinnasta jatkoon selvinneet keilaajat ottivat mittaa toistaan. Ennakkoon oli veikattu että molemmat kisat voittaa sama keilaaja mutta tämä ei nyt toteudu koska voiton vienyt Joes Goldin Jari-Pekka Holopainen ei ole Cosmicissa käytävässä finaalissa mukana. Nyt sitten jännitetään voittajien kohtaamista. Se että kumman kisan voittaja ottaa tuplakisan keskinäisen voiton selviää tiistai illan päätteksi.

Se on siinä 49. täysosuma. Kuvassa Tomas Käyhkö, myös selin kisan voittaja Jari-Pekka Holopainen sekä onnitelmassa kisan kakkonen Kari Haakana.

300 Tomakselle!

Mainareiden Tomas Käyhkö hallitsi pitkään Kuntokeitaalla käytyä finaalia. Alkusarjat 193,246,235 ja 300 näyttivät että maajoukkuemies karkaa kaikkien tavoittamattomiin. Kolmannen sarjan haparoinnista selvinnyt Joes Goldin ”Jape” Holopainen ei kuitenkaan lannistunut vaan aloitti huikean kirin missä viimeinen sarja ratkaisi kärkipaikan. Ero oli kahdeksan pistettä Tomaksen eduksi ennen viimeista kuudetta sarjaa. Molemmat tekivät parhaansa oli lopputulos että samassa pöydässä keilaanneet entiset seurakaverit vaihtoivat kärkipaikan sillä Jape keilasi 258 ja Tomas 244. Kolmannesta pudotuspeli paikasta olikin sitten monella keilaajalla mahdollisuus lunastaa paikka ensimmäiseen otteluun. JoKen seurakaverukset ”Karit” Haakana ja Alvila ja siinä vielä Tuula Sivonen samasta seurasta selvittivät paremuutensa. Kahdeksan pisteen johdossa ollut Haakanan Kari sai aikaan hyvän sarjan 228 johon Tuula eikä Kari pystynyt vastaamaan. Alvilan viimeinen sarja 222 ja sijoitus neljäs. Tuula Sivonen parhaana naiskeilaajana sijoittui viidenneksi. Seuraaville sijoille tulivat PoRan Kari Myller ja Luken Anu Tolvanen.

Haakanalle iso ”päänahka”!

Loppuhuipennus käytiin sitten yhdensarjan pudotuspelein jossa ensin kakkonen ja kolmonen olivat vastakkain. Palkintopotteja ja voittoja louhinut ”Mainari” Tomas Käyhkö ei saanut aivan edellisten sarjojen kaatoputkea päälle joten hyvää paikkopeliä keilannut Kari Haakana pääsi näin kuittaamaan voiton. Voiton varmisti kymppiruudun ehjä peli. Puhtaat tulokset olivat Tomas Käyhkö 219 ja Kari Haakana 196 + tas. 38 pistettä toi voiton 15 pisteen erolla. Tomas on myös toisessa PoRan tuplaturnauksen finaalissa Cosmicissa jossa on varmaan revanssihenkeä mukana ja taistelee myös kärkipaikasta.

Voittajan on helppo hymyillä. Jari-Pekka Holopainen tekee uutta tulemista joensuulaiseen keilailuun.

Jape” taisteli kaadon viimeiseen ruutuun!

Loppuottelu ja pääsy Cosmiciin huipentui Kari Haakanan ja Jari-Pekka Holopaisen välillä viimeiseen heittoon. Peli jo näytti menetyltä kun Jape teki rajan puoliväliin tyhjän mutta nousi vielä triplalla taistelmaan voitosta. Mies veti happea ja laski pisteitä ennen viimeistä ruutua ja antoi Kari heittää kymppiruudun loppuun. Vain kaato riitti tuomaan voiton sillä Japella oli pienemmät tasoitukset ja tämä kaato toi lopputulokseksi tasapelin. Loppupisteet Jari-Pekka 215 (192+23) – Kari 215 (177+38). Jari-Pekka Holopainen nähdään illalla voittajien kohtaamisessa missä voittaja kuittaa lisää hilloa takataskuun eikä hävinnytkään jää ilman kipukorvausta.

-jormalaa-