Search
Close this search box.

Tomi Jaara vei voiton PoRan turnauksessa

TOMI JAARALLE XXVI PORA-TURNAUKSEN VOITTO

Joes Goldin kaksikko kävi tiukan ja kovatasoisen kamppailun voitosta XXVI PoRa-turnauksen loppukilpailussa. Vuoroin kilpailua johtaneet Tomi Jaara ja vasta 12-vuotias Luukas Väänänen näyttivät osaamistaan keilaamalla reippaasti yli oman tasonsa. Viimeisessä sarjassa taistelu voitosta ratkesi Tomi Jaaran huippusarjaan 256 kun Luukas sai vastaavasti kasaan165 pistettä, eikä näin saavutettu yli 60 pisteen johto riittänyt voittoon. Tomi Jaaran voitto tulos kahdeksaan sarjaan oli 1907 ja pudas tulos 1747 antoi keskiarvoksi 218,38 eli hän keilasi 33 pistettä yli oman nykyisen keskiarvonsa. Koko kilpailun kahdeksassa sarjassa Jaara jäi vain yhdessä sarjassa alle ns. parin. Luukas Väänänen teki samoin huipputuloksen keilaten 1879 pistettä ja puhtaaksi keskiarvoksi184,88. Luukasella oli vielä kahdeksannen ruudun jälkeen mahdollisuus voittoon mutta ysi ruudun tyhjä teki pisteen kirille. Luukaksen parhaaksi sarjaksi jäi  toisen sarjan 232. Palkinto kolmikkoon nousi myös finaalin naiskolmikosta JoKen Heli Taskinen tuloksella1746 ja hänenkin keskiarvonsa oli hieno 185,25. Heli Taskinen johti kilpailua ensimmäisen sarjan (233) jälkeen mutta kolmannen ja viidennen sarjan notkahdukset pudottivat hänet kärkikamppailusta pois. Neljännen sijan otti järjestävän seuran PoRan Timo Piiroinen. Kilpailun finaalissa oli hyvin edustettuna koko keilailun nykyinen kuva eli mukana oli junioreita, nuoria, yleisen sarjan keilaajia sekä veteraaneja että naisia. Samoin edustusta oli kaikista keilailuluokista M-luokasta D-luokkaan. Kilpailussa keilattiin lähes 200 kilpailusuoritusta.

Voittaja Tomi Jaara (34)aloitti keilailun Kemissä jo vuonna 1995 mutta pitäen taukoa nuoruusvuosien jälkeen 14 vuotta. ”Nyt parivuotta sitten aloitin keilailun uudelleen tultuani opiskelemaan Joensuuhun tietokäsittelytekniikan aineenopettajaksi. Tavoitteeni on nousta M-luokan keilaajaksi ja antaa riittävät näytöt edustusjoukkueeseen. Iso kiitos kuuluu kehittymisessä Jussi Turtiaiselle sekä Mikko Hirvoselle vinkeistä ja harjoittelusta sekä välineistä. Paras sarja eli 300 antaa vielä odottaa” sanaili voittaja ensimmäisen erikoiskilpailuvoiton jälkeen.

Paljon viime aikoina keilannen 12-vuotiaan Luukaksen ei kannata olla harmissaan kakkossijasta sillä menestystä tulee varmasti. Viikonloppuna tuli Junnu Tourin kilpailusta Porissa kolmas sija ja lähihallien erikoiskilpailut tulevat olemaan jatkossa myös hänellä kiikarissa.