logo
Search
Close this search box.

Tomas Käyhkö ylivoimaiseen johtoon Kultakisassa

Kultakisan karsinnan ensimmäisellä puolikkaalla 1300 pisteen ylitykset olivat harvassa, mutta heti neljännen viikon alkuun Mainareita edustava Tomas Käyhkö kävi kotikonnuillaan näyttämässä keilaamisen mallia ja tupsautti puhtaan tuloksen 1435, millä mentiin yli sadan pisteen erolla karsinnan kärkeen. Samassa erässä myös Kiuruveden Ice-Bowlingia edustava, Joensuussa opiskeleva Antti-Matti Tikkanen pääsi pisteisiin 1321.

Järjestävän seuran Hirvoset pistivät puolestaan perjantaina lisää sekoitusta kärkinelikkoon. Tatu vasuroi 1380 ja Mikko teki toiselta puolelta rataa 1322. Näinpä karsintaa puolivälissä johtanut Jape Holopainen tiputettiin kerralla viidenneksi.

Vaikka tulostaso näyttääkin kisan edetessä nousevan, niin yhä vaikuttaa siltä, että alle 1300 pisteen tasoituksellinen tulos riittää pitkästä aikaa Joensuussa erikoiskilpailun finaaliin.

3+3 sarjan karsinnan puolella järjestys meni myös uusiksi: Aarne Tolonen siirtyi kärkeen yhteispistein 1316 ja Heikki Härkönen sekä Kari Haakana nostivat yhteistuloksensa pisteisiin 1292. Neljättä sijaa pitää Pekka Alitupa (1249), mutta kaksi viikkoa on vielä jäljellä, joten kukaan ei ole vielä tällä puolella varmuudella finaalissa.

SM-kisat lähestyvät ja niihin karkeloihin on odotettavissa tarkkuutta vaativa radanhoito, joten nyt on vielä pari viikkoa aikaa optimoida tähtäystä Kultakisan karsinnassa ja tavoitella samalla 600 euron ykköspalkintoa!

-TH-