logo
Search
Close this search box.

SKL:n tiedote

Tiedote: jäsenliitot ja keilahallit

Koronaviruksen aiheuttamien suositusten ja rajoitusten takia SKL:n hallitus piti kokouksen maanantaina ja päätyi tekemään muutoksia kilpailuiden aikatauluihin. Kevään osalta kilpailuita ei peruta, mutta siirtoja joudutaan tekemään valtakunnansarjojen sekä veteraanien että senioreiden SM-kilpailuiden osalta. Muiden SM-kilpailuiden tilanne arvioidaan uudelleen lähempänä SM-karsintojen alkamista. 

Valtakunnansarjat kaikilla tasoilla joudutaan laittamaan tauolle helmi- ja maaliskuun ajaksi. Valtakunnansarjat pelataan kuitenkin loppuun saakka, vaikka siirtoja jouduttaisiin tekemään pidemmällekin, eli valtakunnansarjoja ei keskeytetä tämän kauden osalta. Kautta ollaan valmiita jatkamaan tarvittaessa pitkälle kevääseen tai jopa kesän yli. Valtakunnansarjojen uudet aikataulut ilmoitetaan helmikuun aikana.

SKL:n hallitus päätti siirtää veteraanien ja senioreiden SM-kilpailut syksylle 2021. Tarkat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin. Alun perin senioreiden SM-alkukilpailun oli tarkoitus alkaa 9. helmikuuta ja veteraanien 22. helmikuuta. Ilmoittautumiset molempiin SM-kilpailuihin aloitetaan uudelleen kevään aikana, eli vanhat ilmoittautumiset eivät ole enää voimassa.

Muiden SM-kilpailuiden (miesten, naisten sekä junioreiden ja nuorten) osalta tilannetta tarkastellaan ja tarvittavista muutoksista päätetään SKL:n hallituksessa maaliskuun alussa. Ilmoittautumiset miesten SM-kilpailuihin keskeytetään toistaiseksi.

Lisäksi Talin Seniori Openin yhteydessä ei pelata senioreiden MM-karsintaa, vaan MM-karsinta korvataan myöhemmin Talissa pelattavalla erillisellä karsintakilpailulla. Karsintapäivä ilmoitetaan helmikuun aikana.

Isoin tavoite on, että edellä mainituilla suunnitelmilla keilailun kilpailutoiminta pystytään viemään mahdollisimman turvallisesti läpi haastavassa tilanteessa ilman, että kilpailuita joudutaan perumaan. Tavoitteemme on, että keilaajat pystyvät harrastamaan lajia rajoitustenkin keskellä.

Edellä mainittuihin kilpailuihin tehtiin muutoksia, koska niiden osalta keilaajat joutuvat liikkumaan ympäri Suomen, eikä niiden järjestäminen ole sen takia turvallista. Kilpailutoimintaa pystytään kuitenkin jatkamaan paikallisesti rajoituksia noudattaen. Kaikki edellä mainitut muutokset SKL:n hallitus teki yksimielisesti.

Terveisin,

Olli Hossi, SKL:n puheenjohtaja
Sami Järvilä, SKL:n toiminnanjohtaja
Jarmo Tamminen, SKL:n kilpailu- ja sarjavaliokunnan puheenjohtaja