logo
Search
Close this search box.

SKL:n Kilpailuvaliokunnan koronainfo

Kilpailuvaliokunnan koronainfo

3 tammikuun, 2022

Kilpailuvaliokunta on käsitellyt koronatilannetta kokouksessaan ja päätynyt seuraavaan tilannetiedotukseen ja suosituksiin. Nämä ohjeet ovat voimassa tästä hetkestä eteenpäin.

Uuden Omikron variantin myötä koronan tartuntaluvut ovat olleet viime aikoina rajussa nousussa ja siksi Suomeen on jälleen asetettu kokoontumisrajoituksia ja harrastuspaikkoja on jouduttu sulkemaan.

Keilailu luokitellaan kuitenkin matalan riskin toiminnaksi ja siksi sulkemispäätökset eivät ainakaan toistaiseksi koske keilahalleja. Keilahalleihin kohdistuu kuitenkin ravintoloiden aukioloaikoja koskevia rajoituksia.

Kilpailu- ja sarjavaliokunta on kokouksessa todennut, että kilpakeilailua voidaan jatkaa turvaohjeita noudattaen.

On tärkeää noudattaa SKL:n koronaohjeistusta sekä hallien erillisiä toimintaohjeita ja erityisesti huolehtia todellisten turvavälien toteutumisesta keilaajan koko hallilla vierailun ajan. Mukaan lukien itse keilailu, mutta myös ennen ja jälkeen keilailua tapahtuvat odotus sekä kahviossa vietetty aika.

Valtakunnansarjojen osalta valiokunta pitää tavoitteena pelata kausi normaaleilla pelaajamäärillä ja siksi otteluiden siirto myöhemmäksi ajankohdaksi tulee todennäköisesti tehtäväksi.  Nyt voimassa olevien rajoitusten (20.1.2022 asti) mahdollinen jatko selviää tammikuun puolessa välissä ja siksi valtakunnan sarjojen osalta aikataulu selviää valiokunnan seuraavassa käsittelyssä 19.1.2022.

Vakiokunta päätti asettaa seuraavia suosituksia kilpakeilailuun:

  • Kilpailuja järjestettäessä (mukaan lukien liitto-ottelut tai seuraottelut) tulee ottaa huomioon turvaohjeiden ja rajoitusten noudattaminen koko tapahtuman ajalta, siis myös varsinaisen keilailun ulkopuolella. (esim. kahvion henkilömäärärajoitukset). Henkilömäärä rajoitus tai tapahtuman siirto tarpeen mukaan.
  • Paikallissarjojen siirtoa tulee harkita, mikäli pelimuoto aiheuttaa ongelmaa turvavälien noudattamiseen.
  • Finaalien siirtoa tulee harkita, mikäli pelimuoto aiheuttaa ongelmaa turvavälien noudattamiseen.
  • Enintään 2 pelaajaa radalla kaikissa peliosioissa.

Koska koronatilanne ja paikalliset rajoitukset vaihtelevat maan eri alueilla, jäsenliitoille myönnetään jälleen oikeus koronasta johtuviin kilpailujen muutoksiin ilman SKL:n kilpasarjavaliokunnan käsittelyä määräaikaisesti kauden loppuun asti.

Kilpailu- ja sarjavaliokunnan puolesta

Jarmo Tamminen