logo
Search
Close this search box.

Priima kisan finaalissa nuori voittaja!

KOVATASOINEN FINAALI COSMICISSA

Pientä turhautumista oli havaittavissa kisan voittajan kasvoilla, kun keilattiin finaalissa viiden sarjan karsintaa, missä kuusi parasta pääsi shoot out finaaliin. Taisipa siinä ”lapikasikin” heilataa pari kertaa kohti pallonpalauttajaa, kun hän haki tsemppiä heittoihin pienen epäonnen koitellessa.

Viiden sarjan kisaa hallitsi Joes Goldin Miika Harinen, joka pariviikkoa sitten jätti JoenKL:n puheenjohtajan tehtävät. Kärkipaikka vaihteli sarjoittan kun seurakaveri Jari Kärkkäinen oli ns. ”ihollakiinni” samoin siinä imussa oli mukana PoRan Jorma Summanen. Kärkisija Miikalle tuloksella 1187 ja vain neljä pistettä jäi ”Joppe” Summanen. Jari Kärkkäinen voitti tuloksella 1152 Pertti Pakarisen, joka hävisi vain yhden pisteen Jarille. Vasta viimeinen sarja ratkaisi viidennen ja kuudenen keilaajan sijoitukset. Kuudennesta sijasta ennen viimeistä sarjaa kilvoittelivat edellisten lisäksi Joes Goldin nelikko Nico Kärkkäinen (1139), Luukas Väänänen (1129), Olli Rotko (1115) sekä Pertti ”Pepe” Nevalainen (1116).

Ensimmäinen shoot out Nicolle!

Pudotuspeliin lähdettiin siten, että PoRan Pertti Pakarinen sijalta neljä sai vastaansa viidenneksi sijoittuneen Joes Goldin Nico Karkkäisen ja Luukas Väänäsen. Nico näytti kapinpaikan jo sarjan puolivälin jälkeen kaatoputkella, mihin kumpikaan vastustaja ei löytänyt eväitä. Voitto tulos 269 kun toiseksi sijoittunut Pertti Pakarinen jäi tulokseen 208. Tänään jr Väänäsellä ei ollut paras päivä vaan sijoitus säilyi ennallaan tuloksella 191.

Toinen pudotuspeli myös Nicolle.

Nico sai toiseen peliin vastaansa karsinnan kakkosen Joppe Summasen ja ”isäpappa” Kärkkäisen.

Nico onnistui sarjan puolivälissä tekemään neljän kaadon jonon kun vastaavasti Jopella kone hieman yski 7-8 ruuduissa, missä tuloksena oli tyhjät. Nicollekkin jäi 7-10reikä muttä lopun paikko ja kaadot antoi tilaisuuden selvään voittoon tuloksella 237. Jopen ja Jarin kamppailu päättyi Jopen viiimeisen ruudun kaadolla yhden pisteen voittoon 209 ja Jarille 208.

Voitosta kamppailtiin Nicon ja Miikan kesken finaalissa.

Nico aloitti sarjan tyhjällä siivestä, mutta jatkoi sitten neljällä kaadolla johtaen finaalia. Miika Harinen aloitti kaadolla ja paikolla sekä tuplalla jatkaen ysipaikko kaato vuorotellen. Sitten tuli ottelun kulminaatiopiste, sillä ensin Nico Kärkkäiselle tuli reikä jota hän ei voinut paikat ja heti perään jäi 9-10 reikä. Samaan aikaan voiton aivaimet käteensä saanut Miika Harinen pulestaan pisti pallon läpi pakan ja pystyyn jäi ammottava viiden keilan reikä mitä hän sai pois vain yhden keilan. Nico puolestaa heitti tarkasti pallon 9 ja 10 väliin paikaten reijän. Näin ehjä peli kymppiruutuun riitti voittoon. Nico Kärkkkäisen tulos 211 ja Miika Harisen 196.

Voitto maistui 20 vuotta täyttäneelle Nicolle sillä aiemmista voitoista on jo vierähtänyt aikaa ja ne sijoittuvat juniorivuosille. Edellisessä kisassa hän oli myös mukana ja sijoittui neljänneksi. Nico vapaa-ajalla porailee Cosmicissa palloja sekä opiskelee hierojaksi! Isänsä tavoin nuorimies on keilannut ns. pienen ikänsä isänsä jäljessä jokohan nyt meni ohi?

Kuvassa Nico Kärkkäinen taustalla Jorma Summanen

Voittaja Nico Kärkkäinen (vas), 2. Miika Harinen, 3. Jorma Summanen, 4. Jari Kärkkäinen, 5. Pertti Pakarinen ja 6. Luukas Väänänen.

(kuvat Jorma Laatikainen)

-jmkl-

tulokset Tulokset Priima Cosmic