Close this search box.

PoRa turnausten voittaja listalle uusi nimi

Teppo Fredriksson voitti PoRan XXX Juhlaturnauksen!

Teppo Fredriksson JG PoRa XXX Juhlaturnauksen voittaja

Tasainen suorittaminen yllätti myös voittajan. Tullessaan hallille ei hän itsekkään olisi uskonut omaan voittoonsa sanaili mies kisan jälkeen. Teppo Fredriksson on pitänyt varsin pitkän tauon näin korona aikana ja vasta nyt alkanut enemmän kisaamaan. Edellinen voitto mahtaa olla yli kahden vuoden takaa. Ensimmäiseen kuuteen sarjaa Tepolle kertyi pisteitä kasaan 1392 (10) missä oli mukana tasoituspisteitä kymmenen per sarja. Tasaisessa sarjassa huonoin oli 211 ja paras 247 antoi keskiarvoksi 222 pistettä. Eroa toiseksi tuulleeseen Tatu Hirvoseen oli tässä vaiheessa 29 pistettä. Tatu Hirvosen Joes Gold puhdas tulos oli päivän korkein 1363 (0) pistettä keskiarvolla 227. Sarjaan mahtui myös päivän korkein sarjaa 280 pistettä.

Viimeisissä sarjoissa kamppailtiin kovasti kahdesta muusta jatkopaikasta, sillä neljän joukossa vuorottelivat niin pariskunta Marjo ja Mikko Hirvonen kuin Lukkelaiset Mika Hyttinen sekä Tapani Moilanen. Olipa siellä hämmentämässä myös PoRan kaksikko Heikki Härkönen sekä Jorma Summanen. Hyvin aloittanut PoRan stipendin saanut Nico Kärkkäinen sukelsi listalla alaspäin kahdessa viimeisessä sarjassa. Kolmannen jatkopaikan otti nimiinsä Mika Hyttinen pistein 1297 (102) ja mukaan nousi yllättäen seurakaveri Tapani Moilanen tuloksella 1277 (162) kun Marjo Hirvonen JG1275 (24) jäi ainoastaan kaksipistettä rajasta neljän joukkoon. Jorma Summanen sijoittui seuraavaksi vain yhdeksän pistettä Marjosta.

Round robin ottelut käynnistyivät heti jatkoksi, jossa täyden 300 sarjan keilaavalle oli myös tarjolla 300 euron bonuspalkinto. Ensimmäisellä kierroksella vastakkain asettuivat Tatu Hirvonen ja Mika Hyttinen. Tasasinen kamppailu ratkesi tasoituspisteillä Mikan eduksi 200 (17)-194 (0). Myös toisessa ottelussa kävi samoin, sillä Tapani Moilanen otti voittobonukset Tepolta 205 (27)- 199 (10). Toisella kierroksella olikin sitten vuorossa kärkimiesten kohtaaminen. Teppo Fredriksson aloitti sarjan kaatojolla joka päättyi vasta seiska ruutuun. Tatu Hirvonen puolestaan lopetti loppujonolla ja taululle tulivat tasapisteet 245-245 mutta kun siihen lisättiin Tepolle tasoitukset tuli voittotulokseksi 255-245 sekä 30 bonuspistettä. Lukkelaisten keskinäinen vääntö oli hieman tyhjien ja reikien sävyttämä eikä huipputulokseen yltänyt kumpikaan. Sarja Tapanille pistein 177 (27)-173 (17). Samalla kärkikaksikko karkasi jo tavoittamattomiin ja keskinäinen sijoitus jäi viimeiseen otteluun. Viimeisessä ottelussa Mika Hyttinen sitten karsiteli seurakaverin kannoiltaan voittamalla päivän kärkimiehen Teppo Fredrikssonin pistein 262 (17)-193 (10). Tatu Hirvonen voitti puolestaan Tapani Moilasen 196-190.

Lopulliset pisteet Teppo Fredriksson Joes Gold 2069. Tatu Hirvonen Joes Gold 2028, Mika Hyttinen Lukke 1992 ja Tapani Moilanen Lukke 1909. Kilpailuun keilattiin reilut 700 suoritusta, josta juhlavuottaan viettävä Keilaseura PoRa kiittää kaikkia keilaajia sekä yhteistyökumppaneitaan.

Kärkinelikko vas. Teppo Fredriksson, Tatu Hirvonen, Mika Hyttinen sekä Tapani Moilanen.