Search
Close this search box.

Pitkän finaalin voitto Käyhkölle!

PITKÄN FINAALIN VOITTO TOMAS KÄYHKÖLLE

Harvoin jos koskaan on pelattu ns. kesäkisan finaalia yhtäpitkään kun Cosmicissa eilen.

Illansuussa aloitettu finaali kesti peräti kuusituntia.

Loppukilpailu tarjosi varsin runsaalle katsoamäärälle kuitenkin jännitystä ja tiukkoja pelejä loppuunasti. Kilpailu käytiin ns. uloslyöntikisana paras kolmesta pelein. Kilpailun aloittivat sijoille 9-16 sijoittuneet josta aina voittajat jatkoivat neljän uuden vastustajan kanssa. Lopulta vastassa olivat välierän voittajat.

Ensimmisen kierroksen kaikkiottelut menivät kolmeen sarjaan missä vastakkain olivat: Kari Myller PoRa vs Joni Mustanemi Joes Gold, Timo Piiroinen PoRa vs Pertti Pakarinen PoRa, Tapani Moilanen Lukke vs Pekka Alitupa JG sekä neljäntenä parina Tomas Käyhkö Mainarit vs Jari Kärkkäinen JG tämä peli muodostuikin kovatasoiseksi missä eroa jäi kuusipistettä mutta sarjat 2-1.

Seuraavalla kierroksella Myller kohtasi JoKen Hanne Tolosen edeten jatkoon 2-1, Piiroinen sai vastaanasa JoKen Matias Järvisen voittaen sarjoin 2-1, Tapani Moilanen vastustajaksi asettui junnutourin finaalin kakkoseksi sijoittunut Mainareita tällä kaudella edustava Luukas Väänänen. Tässä pelissä väänettiin myös täydet sarja missä voiton korjasi Moilanen edeten puolivälieriin. Neljännessä parissa keilasivat Käyhkö ja JoKen Aarne Tolonen nyt ei tarvittu kuin kaksisarjaa millä maajaoukkuemies otti 2-0 voiton.

Puoivälierissä Moilanen sai vastaansa Nico Kärkkäisen JG joka otti voiton 2-1, muuto ottelut menivätkin sitten kahdella voitolla jossa Tomi Turunen JG voitti Myllerin Käyhkö OLSin Martti Rautiaisen ja PoRan Hannu Piipponen seurakaveri Piiroisen.

Välierässä Tomi Turunen kohtasi Hannu Piipposen ja Nico Kärkkäinen Tomas Käyhkön. Loppuotteluun tiensä raivasivat Käyhkö ja Piipponen kahdeella voitolla suoraan.

Finaalissa nähtiin sitten tiukkaa taisrlua missä ensimmäisen sarjan vei Tomas pistein 233-213, toisen sarjan Piipponen 217-192 ja kolmennessa käytiin tyypillinen Käyhkön loppukiri jossa kymppiruutu jälleen ratkasi voiton Hannun olisi pitänyt tehdä tupla silla pelkkä kaato paikko ei olisi riitänyt kuin tasapeliin missä tasoitukset olisivat olleet Käyhkön eduksi. ”Pitkäpäivä Tomasilla sillä työt alkoivat jo aamu viideltä ja nyt täytyy päästä syömään ja nukkumaan”, totesi voittajan äiti joka oli seuraamassa poikansa peljä pitkästä aikaa

Näin Cosmicin Kesäkisan voittajaksi puolenyön lähestyessä kruunattiin kotikylän kasvatti Tomas Käyhkö joka jatkaa kisaamista jo aamun valjettua Rotko Openissa.