logo
Search
Close this search box.

PeBo nousi, PoRa piti perää!

PeBo sarjaporrasta ylemmäksi

Iisalmelainen Pelixir Bowling (PeBo) lähti viimeiseen seniorien valtakunnan sarjakierrokselle 555 pisteen johdossa. Ainoan tahran joukkue sai kun se hävisi toisessa pelissään PoRalle pistein 754-719. Tupla kierroksella PeBo otti viisi voittoa ja kasvatti eron seuraavana olevaan Rojjaaksen joukkueeseen peräti 1125 pisteeseen. Jyväskylän joukkue HutuKe jäi kuopiolaisista 10 pistettä. Poralasilla ei ollut hyvästä kahden voiton aloituksesta huolimatta mitään saumaa korjata sijoitustaan peränpitäjän paikalta. PeBon joukkue keilasi tuplakierroksen 768 pisteen keskiarvolla. HutuKen joukkue oli kierroksen kakkonen (746) kolmella voitolla ennen kahdenvoiton Rojjaasta (733) ja PoRan joukkuetta (710,5). Näin kausi päättyi PeBon nousuun ykkösdivisioonaan.

Henkilökohtaisissa tuloksissa PeBo otti kärkisijat kun Kaarlo Kekkonen ylitti ainoana keilaajana parin rajan 206,4 pisteen keskiarvolla. Tasaisen ryhmän seuraavina PeBon Hannu Korolainen (196,0), HutuKen Jukka Poutiainen (196,67) ja PeBon Pasi Tolonen 195,33 keskiarvoin. PoRan paras oli Hannu Laakkonen 185,5 keskiarvolla.

Valitettavasti seniorien valtakunnansarjaan ei ole ollut viime vuosina riittävästi ilmoittautuneita joukkueita Savo-Karjalan piirin alueelta, että saataisiin esim. kuuden joukkueen lohko. Uusia seuroja tarvittaisiin lisää kun ilmoittautuminen alkaa toukokuussa.

-jormalaa-