logo
Search
Close this search box.

Naisenergiaa Tutti Frutti finaalissa

Naiset suorastaan rynnivät kärkikahinoihin

Cosmicin keilahallissa käydyssäTutti Frutti Openin finaalissa oli peräti kolme naista shoot out vaiheessa mukana. Lisäksi ensimmäisen tippujan paikka lankesi kahden pisteen erolla Luken Anu Tolvaselle.

Finalistit 1. Tomi Turunen 2. Anne Pakarinen 3. Luukas Väänänen 4. Merja Määttänen 5. Hanne Tolonen

Kuudenneksi sijoittunut PoRan Pekka Kuokkanen joutui jättämään loppuosion väliin perhesyistä. Viidenneksi sijoittunut PoRan Anne Pakarinen ja JoKen Hanne Tolonen ratkaisivat ensimmäisen jatkopaikan keskenään ilman Pekkaa.  Jännitystä riitti aivan kymppiruutuuun asti missä molemmilla oli voiton avaimet kun ensimmäisen ruudun heiton jälkeen peli oli tasan 194-194. Annella oli kuitenkin kymppikeila pystyssä ja paikolla varmistuisi voitto. Ohi heitolla olisi ollut pelitasan ja vähemmillä tasoituksilla keilannut Hanne olisi voittanut. Varma paikko toi kuitenkin  Annelle voiton ja jatkopaikan seuraavaan pudotuspeliin  PoRan Merja Määttästä ja Joes Goldin Luukas Väänästä vastaan.

Toisessa shoot out pelissä Merjalla peli yski pahoin alkuruuduissä eikä Anne ja Luukaskaan saaneet ehjää alkua. Sarjan puolivälissä näytti että Luukas menee selvään voittoon saadessaan tasoitus edun jo kiinni.  Anne Pakarinen ei kuitenkaan ollut samaa mieltä vaan latasi neljän kaadon jonon ennen kymppiruutua. ja peli oli sillä selvä. Anne Pakarinen jatkoon pistein 236, Luukaselle 204 ja Merjakin nousi lopun ehjillä ruuduilla 197 pisteeseen.

Kuvassa kisan finaalikaksikko Anne Pakarinen ja Tomi Turunen

Finaalissa odotti karsinnan ykkönen Joes Goldin Tomi Turunen edellisen erän voittajaa Anne Pakarista. Harjoitusheittojen jälkeen Tomi aloitti finaalin neljällä kaadolla näyttäen jo karkaavan tavoittamattomaan johtoon. Annelle sarjaan tuli peräti pari jättöä ja yksi paikkaamaton reikä mutta ero ei kuitenkaan ollut tavoittamattomissa sillä Tomilla peli herpaantui ysi ja kymppiruutuun. Yhdenkeilan missit jättivät ns. oven auki mutta Anne ei kuitenkaan saanut tuplaa aikaiseksi ja näin voiitto kirjatiin Tomi Turuselle pistein 211-199. Kuuden sarjan alkukilpailu keräsi lähes 200 suoritusta.

-jormalaa-

lopputulokset

Lopputulokset Tutti Frutti finaali 2019