logo
Search
Close this search box.

Luukas Väänänen keilasi Rankingissa 16:n joukkoon

Suomen parhaat keilaajat kokoontuivat lauantaina Talin keilahalliin Rankingin toiseen osakilpailuun. Joensuulaiskeilaajista vasta 14-vuotias Luukas Väänänen keilasi itsensä ensin 32 pelaajan joukkoon ja sen jälkeen ensimmäisessä pudotuspelissä voitti Turun TPS:n Jarno Marjakankaan hienoilla 258 ja 203 sarjoilla. Toisessa pudotuspelissä vastaan asettui SM-liigaa johtavan GB:n Olli-Pekka Pajari. Väänänen hävisi ensimmäisen sarjan, mutta rutisti toisen sarjan loppuun tarvittavat kaadot ja selvitti tiensä 16:n parhaan joukkoon. Sen jälkeen vastaan asettui Tapiolan Patterin Toni Toivola ja peli oli erittäin tasainen. Toivola sai tehtyä tarvittavat kaadot ja lunasti paikkansa kahdeksan parhaan joukkoon. Väänäsen sijoitus kuitenkin hienosti aikuisten sarjassa 9.-16. Voittoon keilasi Jesse Kallio Turusta. Joensuulaisen Nico Kärkkäisen peli ei tällä kertaa sujunut ja loppusijoitus 68.
– Kyllä olen erittäin tyytyväinen päivän peleihin ja tämä oli paras sijoitukseni aikuisten sarjassa. Toivolaa vastaan oli kyllä myös saumaa, mutta ihan parasta kierrettä en saanut enää pallooni.
Väänäsen pelit jatkuvat sunnuntaina Lahdessa, kun Suomen parhaat keilaajat kokoontuvat erikoiskilpailun finaaliin. Viikon päästä keilataan Junnutourin kolmas osakilpailu Porissa ja siitä kiireisen keilaajanuoren matka jatkuu maajoukkueleirille Kuortaneelle.