Luukas ”Luke”Väänänen isänsä jäljillä voittoon

Luukas Väänänen voitti XXVIII PoRa turnauksen ja Timo Määttäsen muistokisan!

Luke isänsä jäljillä

Luukas ”Luke” Väänänen Timo Määttäsen ja XXVIII PoRa turnauksen voittoon

Finaalissa olivat vastakkain Joes Goldin Luukas Väänänen ja PoRan Kari Laatikainen. Kahden sarjan finaalissa oli koko kisan heikkotasoisin rataparin jo hitaammaksi muuttumisen johdosta, mutta voittaja selvisi varsin selvin numeroin 385-357. Viimeisissä sarjoissa alkoi jo väsykin painaa ja kaadot olivat tosi tiukassa kummallakin.Viime vuonna Kari oli myös saman turnauksen kakkonen häviten finaalin silloin Luukaksen isälle Tomi Väänäselle jolla on viisvoittoa PoRa turnauksista.

Ensimmäisen shoot out finaalin voitti Joes Goldin Mikko Hirvonen latoen päivän toiseksi kovimman sarjan 289. Vastassa olivat Ysisadan Tomi Jääsekeläinen (176)) ja PoRan Hannu Piipponen (243). Heidän sijoitukseksi jäi viides ja kuudes mutta palkinto oli sama.

Toisessa shoot out välierässä Mikko Hirvonen sai vastaansa kuuden sarjan osin kakkosen Lukkea edustavan Jouko Salmelan ja karsinnan kolmosen PoRan Kari Laatikaisen. Salmelalle tulokseksi tuli 203  ja Mikon lopputulos 212 Karin 239 jolla mentiin loppuotteluun.

Tasollisesti vaikeaksi moititussa olosuhteessa tulokset olivat huippuluokkaa.

Luukas ”Luke Väänänen keilaa isoilla tehoilla sillä tähän viikkoon sopii monen vanhemmankin keilaajan katsoa kuinka nuori vasta 14 vuotias juniori pistää palloa ”pesään”. Jyväskylän urakoinnissa 15 sarjaa ja tulokseksi kolmasija nyt Timo Määättäsen muistokisan ja XXVIII PoRa Turnauksen finalissa kahdeksan sarjaa ja voitto rahat taskuun. Kun siihen lisätään tiistai-illan Priima Openin finaali vielä heti perään niin onkin varmaan aika rauhoittua joulun viettoon.

”Vuoden vaihteessa on edessä vielä Tinat Kuopiossa ja sen jälkeen nuorten maajoukkueen mukana tammikuun alussa Tukholmaan AIK- turnaukseen ennen Ballmastersin 50 -vuotisjuhlaturnausta”.

Kertoili voittaja lähtiessään kolmen pallokassin ja voittoshekin kera kotiin ja valmistautumaan seuraavan päivän fysiikan kokeisiin. Fysikkaahan tämä kaikki vaatiin ja sen ymmärtämistä myös keilailussa.

Kova paikka finaalissa

Kyllä keilailussa nähdään myös dramatiikkaa kuten myös nyt käydyssä finaalissa missä Luukas Väänänen pääsi yrittämään täysosumasarjaa kolmannessa sarjassa. Yksitoista kaatoa oli jo valotaulussa kun viimeinen heitto irtosi kädestä. Katsoja huokaisivat syvään kun ns. imuysi jäi hyvän heiton päätteksi pystyyn. Nuorimies painui allapäin päätään pudistellen kauas muista keilaajista kaiteen viereen istumaan ja rauhoittumaan. Tämä auttoi nuorta jatkamaan sillä myös seuraavat sarjat olivat komeita katsoa ja näin tulokseksi kuuteen sarjaa tuli oman henkilökohtainen ennätys 1518 pistettä mikä tiesi 253 pisteen keskiarvoa. Tasoituksellinen tulos 1530 (12) sarjat 224, 256, 299, 268, 245,226. Tämä tietää myös sitä että Luuukas keilaa jo vuoden vaihteen jälkeen M-luokassa.

Kova taso jatkui myös muilla keilaajilla

Kuvassa vas. Hannu Piipponen PoRa, Kari Laatikainen PoRa. Luukas Väänänen Joes Gold ja Tomi Jääsekeläinen Ysisata

Kuuden sarjan jatkopaikkaan Luukaksen lisäksi keilasivt Jouko Salmela Lukke 1396 (1270), PoRan Kari Laatikainen 1365 (1269), Hannu Piipponen PoRa 1302 (1062), Mikko Hirvonen Joes Gold 1290 (1290) ja Tomi Jääsekeläinen Ysisata Varkaus 1279 (1159). Ensimmäisen ”rannallejääneen” paikka jäi nyt JoKen Ilpo Korhoselle seitsemän pisteen erolla. Naisenergiaa finaalissa olisi kaivattu enemmänkin mutta karsintakisan viimeisessä erässä toinen jo lähes varma edustaja tippuikin ulkopuolelle 18 keilaajan listalta. Naisten edustus jäin nyt PoRan Merja Määttäsen varaan. Hyvin keilanneen Merjan viimeisen sarjan pieni epäonnistuminen tiputti hänet sijalle kaksitoista, mutta tätä samaa nähtiin myös miesten osalla. Kaikkiaan erikoiskilpailuun saaatiin 350 suoritusta mitä voidaan pitää merkkinä kilpakeilailun uudesta tulemisesta. Luukas ”Luken” Väänäsen esimerkki saanee myös nuoria jatkossa enenmmän keilahalleille myös muista lajeista. Eilenkin hallilla oli iso ryhmä jääkiekkoilijoita iltaa viettämässä.

Se että saako ”Luke” koskaan viittä voittoa PoRa Turnauksita jatkossa ja samalla ohittaa isänsä voittojen määrässä jää hamaan tulevaisuuteen ja uusien seura-aktiivien varaan.