logo
Search
Close this search box.

Luukas jälleen ykkönen Vuokatissa

Vuodenvaihteessa 13 vuotta täyttänyt toisen polven keilailulupaus Luukas Väänänen on ottanut kauden aikana huiman kehitysharppauksen ja Luke näytti taas Kainuun kärkikeilaajille, että myös voitontahtoa löytyy: joulukuussa Väänänen kävi voittamassa Vuokatti Openin ja sunnuntaina tuli kärkisija NoUse Gamesissa.

Luukas osallistui kisan karsintaan lauantaina ja haastavissa olosuhteissa paritulos meni puhtaalla puhki, mikä tarkoitti karsinnan kakkossijaa ja selvää finaalipaikkaa heti ensimmäisellä yrittämällä. Olosuhteen hankaluudesta kertoo parhaiten se, että parin kuukauden karsinnan aikana tuli vain viisi puhdasta paritulosta.

Sunnuntain finaalissa Väänäsen alku oli haastava (138 pistettä), mutta onneksi pitkässä finaalissa oli vielä 10 sarjaa aikaa parannella asemia. Luukas pelasi palloa hyvin taskuun, ja lukuisista kymppikeiloista huolimatta  kolmanneksi viimeisellä sarjalla Luke nousi jo kärkeen. Tämän jälkeen Väänänen pelasi loppuun puhtaat tulokset 210 ja 193, jotka kasvattivat voittoeron yli 70 pisteeseen. Toiseksi keilasi kajaanilainen Seppo Tervo ja kolmas oli Juho Lukkari.

Suomen keilailumaajoukkueen tulevaisuuden ryhmään kuuluvan Luukas Väänäsen puhdas keskiarvo oli päivän paras (193,09), eikä sunnuntain ykköskeilaajasta jäänyt mitään epäselvyyttä. Voitosta napsahti 600 euroa. Hyvä Luke!

-TH-