logo
Search
Close this search box.

Liiton mestaruuskisat Mikko Hirvoselle

Joensuun Kuntokeitaan keilakauden 2018-2019 päättänyt liiton mestaruuskisa päättyi Mikko Hirvosen voittojuhliin.

Avoimen sarjan finaaliin oli selvinnyt 5+5 sarjan karsinnasta 12 parasta keilaajaa, jotka keilasivat ensin neljä sarjaa, ja tämän jälkeen kuusi parasta ratkaisivat kärkisijat round robinilla.

Finaalin alku oli kaikilta melkoisen varovainen, sillä ainoastaan uutta tulemista tekevä Esa Turunen pystyi rikkomaan parituloksen, ollen ensimmäisen sarjan jälkeen omalla sataluvullaan 206 pisteellään. Ensimmäisessä sarjassa paikkoheittojensa kanssa tuskaillut Mikko Hirvonen teki toisessa sarjassa kaikkensa välttääkseen tyhjät, ja tyhjensi lavan avausheitolla 12 kertaa, jonka seurauksena Mikon kauden kolmas ”täydellinen” 300 pisteen sarja näki päivänvalon. Täydellinen sarja ei missään nimessä ollut, sillä 10. kaato tuli ylipuolelta ja viimeisellä heitolla kakkoskeila kaatui onnekkaasti syliin.

”Kolmesatasessa kävi kyllä kohtalaisen hyvä tuuri, sillä kymppiruudun poskettoman tuurin lisäksi sain sarjan alkupuolella pari kertaa nelosen syliin. Kasiruudun heitossa tukijalan polveen vihlaisi jälleen kerran sen verran kovasti, että loppusarjan aikana ei voinut kuin kävellä pallon kanssa viivalle ja toivoa parasta. Hyvinhän siinä sitten loppujen lopuksi kävikin, tosin tällä kertaa ei kylläkään omasta hyvyydestä johtuen.”, Mikko kommentoi kolmesatastaan omaan positiiviseen tapaansa.

Kolmannessa ja neljännessä sarjassa ei isoja muutoksia enää nähty, ja round robiniin lähdettiin kärkikolmikon osalta melko selkeillä eroilla. Kärjessä Mikko Hirvonen 902, toisena Nico Kärkkäinen 839 ja kolmantena Pertti Nevalainen, 755.

Round robinin kahdella ensimmäisellä ottelulla Mikon mestaruus käytännössä varmistui, sillä ero takaa-ajajiin venyi kahden pelin jälkeen jo 170 pisteeseen. Viimeisen sarjan loppuruuduissa Nico ja Tomi Turunen kilpailivat kakkossijasta melko tiukastikin, ja lopulta Nico vei hopean 33 pisteen erolla Tomiin.

”Olosuhde tuntui melkoisesti erilaiselta kuin karsinnassa, ja tämä oli tällä kertaa itselle melkoinen onni, sillä karsinnassa hyvin heittäneet näyttivät nyt olevan paikoitellen melkoisissa ongelmissa.”, voittaja selvitti paikoitellen yllättävänkin alhaisia tuloksia.

 

Avoimen finaalin yhteydessä pelattiin naisten finaali, jonka voittoon keilasi Heli Taskinen neljän sarjan tuloksella 732. Kakkoseksi Tuula Karhu, 705 ja kolmanneksi tuloksella 703 Marjo Hirvonen.