logo
Search
Close this search box.

Kultakisa ratkesi viimeisessä ruudussa

Kultakisan finaali oli jännittävä tapaus: yhdentoista pelatun sarjan jälkeen voittaja ratkesi vasta kilpailun toiseksi viimeisellä heitolla järjestävän seuran Tatu Hirvosen hyväksi.

Hirvonen oli finaalin alussa pelatun kuuden sarjan osiossa täysin ylivoimainen ja pistein 1456 johto oli yli 150 pistettä kakkosena keilanneeseen JG:n Miika Hariseen. Myös kolmossija oli Joe’s Goldin hallussa – haltijana Pekka Alitupa. Edelleen kuuden parhaan Round Robiniin etenivät Mikkelistä saapunut Markku Veijanen, kiuruveteläinen Joensuussa opiskeleva Antti-Matti Tikkanen ja ensimmäistä seniorikauttaan keilaava Jari Kärkkäinen.

Round Robinissa tilanne tiivistyi hyvin nopeasti jännittäväksi, sillä johtaja Hirvonen kadotti alkuosion tuloksistaan johonkin yli 40 pistettä per sarja ja kahden pelatun matsin jälkeen Veijanen oli kirinyt voitoilla jo aivan Hirvosen tuntumaan.

Kolmannessa pelissä kärkikaksikko kohtasi ja kymppiruutuunhan se ratkaisu meni. Hirvonen otti ylimääräisellä seitsemän keilaa pois, jonka jälkeen Veijanen olisi ”ämpäripaikolla” voinut tasoittaa pelin ja pistää bonukset jakoon. Mutta hyvällä yrityksellä paikkoheitto klippasi vitoskeilan pystyyn ja Hirvosen johtoasema kasvoi jälleen noin 70 pisteeseen.

Voittotaistelu ei ollut kuitenkaan vielä ohi, sillä seuraavassa pelissä Veijanen hurjasteli 255 pistettä ja siihen päälle 30 pisteen bonukset Miika Hariselta, kun taas Hirvonen hävisi 181 pisteen sarjallaan Jari Kärkkäiselle. Ennen viimeistä peliä Veijanen johti 25 pisteellä.

Päätösottelussa Hirvonen lopetti sarjansa ensin 204 pisteeseen, jolla tuli myös voittobonukset Miika Hariselta. Veijanen taisteli Pekka Alitupaa vastaan tasaisesti ja sarja huipentui kymppiruutuun, johon tullessa Veijanen tiesi, että kahdella kaadolla tulee turnausvoitto ja kaikilla muilla vaihtoehdoilla hopeaa. Ensimmäinen heitto sekoitti pakan hienosti seinälle ja toinenkin oli juuri siellä missä piti, mutta niin vain ysikeila seisoi tylynä radan päässä.

Niinpä järjestävän seuran puheenjohtaja otti voiton vaivaisen kolmen pisteen erolla. Kakkossija matkasi Etelä-Savoon Veijaselle ja pronssia otti JG:n Pekka Alitupa.

Kultakisaan tuli kuuden sarjan suorituksia 239 kappaletta ja kolmen sarjan lappuja heitettiin kaikkiaan 73.

BC Joe’s Gold kiittää ja nyt kaikkien katseet kohti SM-kisoja!