logo
Search
Close this search box.

KOVATASOISEN PORAN FINAALIN VOITTO TOMI TURUSELLE

Perinteinen syksyn alkuun sijoittuva PoRan XXIV erikoiskilpailu keilattiin päätökseen viikonvaihteessa. Alkukilpailussa seulottiin finaaliin 18 keilaajaa. Loppukilpailu keilattiin kahdessa osiossa missä viiden sarjaan jälkeen paremmuudet ratkaistiin shoot-out pelitavalla. Viiden sarjan kisan ykköseksi keilasi Joes Goldia edustava Tatu Hirvonen tuloksella 1226 pistettä. Näin hän pääsi suoraan loppuotteluun odottamaan finaalin pudotuspelistä tulevaa vastustajaa. Kakkossijalle keilasi kisan suurin yllättäjä Atriumin Lauri Rokkonen joka näin veteraanina näytti nuoremmille kaatojuhlaa viimeisissä sarjoissa. Tulos viiteen sarjaan 1209 tasoituksin. Neljä seuraavaa olivatkin sitten jo menestyneitä kärkikeilaajia. Kolmantena useasti PoRa turnauksen voittanut Joes Goldin Jari Kärkkäinen (1196), kannoillaan JoKen Olavi Harinen ennen maajoukkueen vakiokokoonpanoon kuulunutta Marjo Hirvosta (1161) hän edustaa Lappeenrantalaista R-ABC seuraa vaikka asuukin Joensuussa. Viimeisen jatkopaikan keilasi Joes Goldin 17 –vuotias Tomi Turunen ennen niukasti jatkossa pudonnutta Aaro Kuokkasta. Eroa jäi 12 pistettä.

Puolivälierässä vastakkain olivat sijoille 4,5 ja 6 sijoittuneet. Tiukimman vastuksen Tomi Turuselle antoi Olavi Harinen häviten voittajalle vain 5 pistettä. Marjo Hirvonen jäi kolmanneksi ja lopullinen sijoitus oli kuudes. Pisteet Tomi 218, Olavi 213 ja Marjo 171.

Välierässä Tomi Turunen sai vastaansa Lauri Rokkosen ja Jari Kärkkäisen. Nuori juniori ei antanut kokeneemmille mitään voitto saumaa vaan takoi taululle kaatojonon muodossa tulokseksi 266 pistettä. Lauri Rokkosella oli vielä loppuruuduissa pieni sauma voittoon. Tulokseen 242 pistettä on kuitenkin oltava tyytyväinen sillä tuli kilpailun kolmas sija. Näin Jari K jäi neljänneksi tuloksella 185.
Loppuottelu käytiin kahdensarjan yhteistuloksella Tatu Hirvosen ja kuudennelta sijalta nousseen Tomi Turusen kesken. Tasatahtiin edettiin aina kymppiruutuihin asti. Ensimmäinen sarja päättyi 213-208. Toinen sarja oli kihelmöivän jännittävä aivan viime ruutuun saakka missä Tomi Turunen onnistui tuplaamaan kaadot ja vei näin sarjan pistein 231 vs 212, yhteispisteet 444-420. Voitto Joensuussa oli ensimmäinen erikoiskilpailussa nuorelle maajoukkueryhmäläiselle jonka tavoitteena on paikka EM kisaan 2016. Aiemmin on tullut voittoja sekä hyviä sijoituksia Junnu Tourilta mihin hän keskittyy myös jatkossa. Kisan jälkeen Tomi kiittelikin tukijaansa sanomalla että nyt en pettänyt.

Kuvassa voittaja Tomi Turunen ja kakkoseksi sijoittunut Tatu Hivonen Molemmat edustavat Joes Gold seuraa.