Search
Close this search box.

Junnujen ja nuorten SM-mitalit jaettiin Imatralla

Nico, Tomi ja Tomas Joensuusta Imatralla SM finaalissa

Joensuulaiset juniorit saavuttivat finaalipaikat sekä junioreissa että nuorissa. Alkukarsinnassa Joes Goldin kaksikko Tomi Turunen 14 ja Nico Kärkkäinen oli 15 . Vastaavasti nuortensarjaan noussut Mainareita edustava Tomas Käyhkö lähti 16 sijalta finaaliin. Pojissa finaalipaikan sai 16 parasta ja tytöissä kahdeksan.

Lauantaina keilatun juniorimestaruuden finaaliin lähtivät kärkipaikoilta tytöissä TPS:n Teea Mäkelä ja pojissa Bay:n Ville Rajala. Kuuden pelatun sarjan jälkeen he olivat myös johdossa ennen roudrobin pelejä ja sijoitussarjaa. Nico Kärkkäinen keilasi hyvin ja sai tuloksen 1299 millä hän oli erän kolmas. Tämä ei riittänyt kun alkukilpailun pisteet otettiin mukaan. Nicon sijoitus tippui yhdeksänneksi. Tomi Turunen keilasi puolestaan niukasti yli parivauhtia 1206, mutta se ei tuonut kuin 12 sijan. Näillä tuloksilla ei siten ollut asiaa kummallakaan kuuden parhaan jatkopeleihin.

Teea Hakala ja Ville Rajala juniorimestareiksi

Kolmen parhaan kesken käytyyn finaaliin selvisivät rounrobinista tytöissä Teea Mäkelä ykkösenä, toisena GB:n Elise Piksilä ja Bay:n Riikka Hakala. Pojissa vastaavat paikat lunastivat Lahden Bay:n Ville Rajala, GB:n Pyry Puhakainen ja Keran Juho Havanko Keravalta. Kahdensarjan välierissä paikan finaaliin ottivat Riikka Hakala ja GB:n Pyry Puhakainen. Tyttöjen finaalista muodostui tiukaakin tiukempi jossa Mäkelä voitti ensimmäisen sarjan neljällä pisteellä. Toinen sarja ratkesi Riikka Hakalan triplaan ja Teean kymppiruudun reikään näin eroksi jäi seitsemän pistettä. Hakalalle voitto tuli viimeisenä juniorivuonna. Yhteispisteet Mäkelä (193+198)391 ja Hakala (193+187) 398.

Ville Rajala oli puolestaan voittaja selvin numeroin kun vastaan tuli välierän voittaja Puhakainen. ensimmäinen sarja meni lähes tasapäin 203-201 pistein Toisessa sarjassa paikko ja kahdeksankaadon jon tiesivät selviä voittonumeroita. Yhteispisteet Villelle 470-403. Ensivuonna mestari Rajala siirtyy nuoriin keilaamaan ikänsä mukaisesti.

Otto Lonka ja Elisa Hiltunen nuorten mestareiksi

Nuorten naisten ja miesten SM-finaalissa sunnuntaina kävi joensuulaiselle Tomas Käyhkölle vähän samoin kuin edellisenä päivänä Nicolle että hyväkään peli ei 200 pisteen takaa yltänyt kuuden joukkoon. Päivän kolmanneksi kovimmalla tuloksella 1392 hän nousi kahdeksanneksi yhteispistein 2969. Kärki keilasi todella kovaa tulosta missä Kotkan ET Otto Lonka (1360)3235 nousi kärkeen ennen Bay:n Teemu Putkistoa (1454) 3215 ja Kouvolan All Starin Santtu Tahvanaista (1460) 3180. Nuorissa naisissa puolestaan Giantsin Sanna Pasanen on selvällä kärkipaikalla ennen Bay:n Elisa Hiltusta ja savonlinnalaista Ani Juntusta.

Roundrobinin ja sijoitussarjan jälkeen kärkikolmikon muodostivat samat keilaajat. Välierässä Elisa Hiltunen passitti katsomoon Ani Juntusen pistein 416-324 ja nuorten miesten vastaavassa Otto Lonka voitti Teemu Putkiston 459-345. Finaalissa sitten mestari vaihtui naisissa ensin. Viimevuoden mestari Sanna Pasanen voitti ensimmäisen sarjan 202-183 mutta sitten Lahden Bay seuraa edustava tämän vuoden liigamestari Elisa Hiltunen löysi oikeat linjat pallolle. Toinen sarja pistein 276-222 antoi yhteispisteiksi 459-424 ja malla kultaa kaulaan. Nuorissa miehissä myös välierävoittaja kukisti ykköskeilaajan sillä kotkalainen Otto Lonka voitti ensin ensimmäisen sarjan 236-213. Toisessa sarjassa lähes sama vauhti riitti sillä vaikka Santtu Tahvanainen voitti sarjan kuudenpisteen erolla. Kokonaispisteet riittivät suomenmestaruuteen yhteispistein, Lonka 469 ja Tahvanainen 452.