logo
Search
Close this search box.

Voitosta voittoon!

Atriumin Voitto Raatikainen (68) on tämän hetken joensuulaisen keilailun kuumin nimi. Reilu viikko sitten maakuntalehden urheilutoimitus ei ollut uskoa viikkokilpailun tuloksia, voiko C-luokan keilaaja tehdä tuloksen 1479.

Sunnuntaina pelattiin Joensuun Keilaajien erikoiskilpailu – Seppo Tiira memoriam – ja Voitto Raatikainen näytti, että hyvä vire ei ole kadonnut minnekkään ja alkukilpailun kärkipaikka ei ollut vahinko. Päinvastoin, tulosta tuli silloin, kun sitä pitikin. Finaalissa 15 keilaajaa pelasivat ensin viisi sarjaa amerikkalaisittain ja neljän parhaan joukkoon round robin peleihin oli tungosta. Arpa oli heittänyt vasurit Joe’s Goldin Tatu Hirvosen ja TeamCosmicin Tomi Väänäsen pariksi ja he miehittivät kärkipaikat tuloksin 1217 ja 1162, mutta heti heidän perässään tuli Atriumin ”Vode” tuloksella 1153. Neljännen paikan nappasi järjestävän seuran Tapani Nuutinen, joka teki tasaisen sarjan päätteeksi viimeiseen sarjaan 253 ja pudotti Nevalaisen Pepen jatkosta 28 pisteen turvin.

Round Robin otteluissa Raatikainen ja Väänänen ottivat kaksi voittoa ja Hirvosen ja Nuutisen jäätyä yhteen voittopeliin. Ennen viimeistä sarjaa kisan voitto oli kahden kauppa. Tomin piti voittaa Vodea viimeisessä sarjassa 45 pisteellä, mutta kiri jäi hieman kesken kun seitsemän kaadon jono ei saanut jatkoa ja Vode löysi vielä loppuun tarvittavan kaadon, oli kisan voitto hänen kahdeksan pisteen turvin.

Näin Joensuun keilailu sai uuden sankarin.

Finaalin tulokset

Katso lisää kuvia: www.karjalainen.fi/urheilu

Kisa on päättynyt ja voittoshekit jaettu: Voittaja Vode Raatikainen (oik), Tomi Väänänen, Tatu Hirvonen ja Tapani Nuutinen. (teksti: joppe s)

DSC_0090