logo
Search
Close this search box.

JoKe-kisan finaali Tatu Hirvoselle

Maanantaina 9.3. kilvoitellun JoKe-kisan voittajaksi saatiin tuttu voittaja parin vuoden takaa, kun luovan tauon jälkeen paluun kilpailuradoille tehnyt Tatu Hirvonen tiputteli muut kumoon vastustamattomalla loppukirillä. Finaalin pelimuotona oli tällä kertaa viisi sarjaa amerikkalaisittain, jonka jälkeen neljä parasta ratkoivat rahapalkintojen kohtalon round robinilla edellisen osion pisteisiin jatkaen.

Jatkoonmenijät ratkesivat pitkälti jo neljännen sarjan jälkeen, sillä ero neljännen ja viidennen välillä repesi tuossa vaiheessa jo yli 50 pisteeseen, eikä viidennessä sarjassa nähty mitään isompia yllätyksiä. Viiden sarjan jälkeen tilanne jatkoonmenneiden osalta oli seuraavanlainen:

1. Mikko Hirvonen 1165 (0)
  2. Aaro Kuokkanen 1123 (100)
  3. Marjo Hirvonen 1098 (0)
  4. Tatu Hirvonen 1096 (0)

Ensimmäisessä round robin -pelissä Tatu pyyhki Mikolla lattiaa tuloksin 244-160, ja Aaro voitti Marjon 220-194, jonka seurauksena Aaro ja Tatu näyttivät ratkaisevan voiton keskenään. Toisessa pelissä Tatu kiihdytti tahtia entisestään heittämällä 267, johon sinänsä hyvä sarja 218 ei riittänyt alkuunkaan. Toisella rataparilla Mikko voitti Marjon 207-202.

Viimeiseen sarjaan lähdettäessä oli enää jännitettävänä kakkossijan kohtalo, sillä Tatu oli karannut jo varmahkoon voittoon, ja Marjolla ei ollut enää mahdollisuuksia nousta nelostilalta ylöspäin. Ratkaisevassa paikassa Mikko sai vielä puristettua tarvittavan kaatojonon, jolla irtosi voitto Aarosta tuloksin 258-205 ja näin Mikko nousi lopputuloksissa Aaron ohi toiseksi 54 pisteen erolla. Toisessa ottelussa Tatu voitti Marjon 234-204, jonka seurauksen Tatun voittomarginaali kasvoi 81 pisteeseen.

”Finaalin ensimmäisessä osiossa oli vähän teknisiä ongelmia suorituksen kanssa ja sainkin Mikolta vinkin kokeilla laittaa oikea jalka eteen viivalla. Tämän jälkeen tekeminen helpottui ja sain tiputella voittoon vapautuneesti.”, Tatu kerkesi kommentoimaan onnittelujoukkojen seasta.