Close this search box.

Hilmojen Raija Turunen voittoon niukimmalla mahdollisella erolla

Kuva Anu Tolvanen

Lukkoturnauksen voitto niukimmalla erolla Kuopioon!

Lukkoturnaus huipentui viimeiseen viidenteen sarjaan. Kärkipaikkaa piti hallussaan PoRan Kari Myller kolmesarjaa. Neljännessä kärkipaikan otti JoKen Teuvo Makkonen kahdella pisteellä. Takana vaanivat aivan kanta päillä Hilmojen Raija Turunen sekä hänestä pinnan päässä tasapistein JoKen Aaro Kuokkanen ja Timo Pakarinen. Ensimmäisenä kisan lopettanut Kari Myller näytti jo hetken olevan lähellä voittoa mutta kovan kirivaihteen saivat kaatojonoilla aikaseksi sekä Pakarinen että Hilmojen Raija Turunen. Molemmat keilasivat viimeiseen sarjaaan saman tuloksen 237 mikä tiesi yhden pisteen erolla voiton Kuopioon. Myller jäi voittajasta yhdeksän pistettä. Teuvo Makkosen oli tyytyminen neljänteen sijaan. Pinnan erolla edelliseen joutui myös Luken oma kasvattti Anu Tolvanen tyytymään viidenteen sijaan ennen Tapani Nuutista joka kuittasi häntärahat.

Ensimmäinen erikoiskilpailuvoitto!

”Ei voi olla totta että minä voitin” tuumasi voittaja heti kisan jälkeen. Vuodesta 1975 keilannut Hilmojen Raija Turunen kertoi että tämä oli hänen uransa ensimmäinen erikoiskilpailuvoitto. Aiemmin hän on sijoittunut B-tason SM-kisoissa hopealle vuonna 2015. Lukkoturnauksen finaalissa nähtiin naisenergiaa sillä peräti viisi naiskeilaajaa kilpaili voitosta. Tätä voidaan pitää pienenä ennätyksenä.

Hyvin suorituksia!

Lukkoturnaus sai liikkeelle jälleen paljon keilaajia, sillä neljänviikon karsinnassa suorituksia kertyi 254. Tätä voidaan pitää hyvänä määränä, kun aktiivi keilaajien määrää näyttää edelleen vähenevän. Joensuulaisita seuroista näyttää toiminta hiipuvan sillä vain noin puolet toimii aktiivisesti kilpailurintamalla. Alkukilpailua siivitti helpohko olosuhde mikä tiesi vastaavasti kovaa tulostasoa. Finaalipaikkaan tasoituksilla pääsi vielä hipun alle parin mutta ns. nollamiesten täytyi keilata yli 220 keskiarvolla. Karsinnan kärkipaikan otti Joensuu-Kuopio kaupunkiottelussa parhaan tuloksen keilannut Hilmojen Raija Turunen tuloksella 1187. Lähes maksimi tasoituksilla toiselle sijalle keilasi Mättäjien Alpo Nevalainen.