logo
Search
Close this search box.

Eiköhän se liiganousu ollut siinä!

BC Joe’s Gold matkasi Raisioon pelaamaan ykkössarjan päätösviikonloppua. Matka alkoi perjantaina reilun 1100 pisteen sarjajohdosta ja lauantain viiden pelin aikana ero kasvoi yli 1400 pisteeseen. Sunnuntaina pelataan vielä viisi ottelua, mutta erittäin suuria ihmeitä saa tapahtua, mikäli tuo etumatka ja liiganousu vielä joukkueen käsistä karkaa.

Lauantaina joensuulaisjoukkueella oli pahoja käynnistysvaikeuksia, ja ensimmäisessä pelissä tuli Seinäjoen WRB:ltä selkäsauna lukemin 869-1017. Tässä vaiheessa peli oli vielä avoin ja suunta hakusessaan.

Toisessa ottelussa JG:n tahti parani selkeästi ja Maarianhaminasta Manner-Suomeen matkaileva IFK Marienhamn kaatui varmasti tuloksin 998-924. Voitosta voidaan kiittää Marjo Hirvosta, joka pisteli lukemat 247.

Ennen lounastaukoa tuli vielä ikävä tappio Kuopion Veljmiehille niukasti ankkureiden taistossa pistein 932-940. Lounastauolla olikin mietittävää, koska peli ei toivotulla tavalla kulkenut ja töitä oli runsaasti tehtävänä nousun varmistelemiseksi.

Lounastauolla hyvä ruoka toi paremman mielen ja tauon jälkeen kyytiä sai ensin Porvoon Mistral yli sadalla pisteellä ja päivän päätteksi vapauttavasti sarjakakkonen Munsons BC yli 150 pisteellä. Viimeinen voitto käytännössä sinetöi joensuulaisittain historiallisen miesten joukkueen liiganousun, sillä sunnuntain viidessä pelissä ei 1401 pisteen eroa oikein mitenkään voi kiinni saada.

Joe’s Goldin paras keilaaja oli tuttuun tyyliin Mikko Hirvonen (ka. 209,40). Olosuhde oli hankala, sillä vain kuusi keilaajaa pääsi ylemmässä jatkosarjassa yli 200 pisteen keskiarvon.

Pelit jatkuvat sunnuntaina Raisiossa klo 9 kesäaikaa. Sinetti joensuulaisten liiganousulle pitäisi lyödä iltapäivällä kolmen maissa.

-TH-