logo
Search
Close this search box.

Cosmic Open – liigapelaajat juhli

Joensuun keilailun superviikonloppu käynnistyi perjantaina puolen päivän jälkeen, kun tusina liigajoukkueisiin kuuluvia pelaajia tuli heittämään Cosmic-Openin alkukilpailua.

Ensimmäisestä erästä finaalipaikan varmisti TPS:n trio Jesse Kallio, Tony Ranta ja Samu Valaranta, sekä Bay:n Teemu Putkisto. Mainareita edustava Tomas Käyhkö joutui hakemaan finaalipaikkaa vielä viimeisestä erästä, mutta aloitti sen vakuuttavasti ja nousi alkukilpailun kolmanneksi tuloksella 1268. Parina keilannut Joes Goldin Nico Kärkkäisestä tuli karsinnan ykkönen tuloksella 1323 (tas 70).

Finaalissa pelattiin ensin viisi sarjaa, jonka jälkeen kuusi keilaajaa jatkoi soutout peleihin. TPS:n Jesse Kallio nousi kärkeen, mutta vain yhdeksän pistettä jäi JG:n Luukas Väänänen. Muut finalistit olivat Tony Ranta, Olavi Harinen ja Nico Kärkkäinen. Tomas Käyhkön kohtalo oli olla ensimmäinen tippuja, kun viimeisen sarjan kymppiruutuun tuli reikä ja hän jäi Nicosta 16 pistettä.

Ensimmäisessä osiossa pelasivat joensuulaiset Olavi Harinen (227), Mika Hyttinen (200) ja Nico Kärkkäinen (239), joka nousi kuudennelta sijalta jatkoon. Seuraavaan osioon tulivat mukaan Tony Ranta ja kotiyleisön suuri suosikki Luukas Väänänen. Turkulainen Ranta sai isolla kaatojonolla sarjan 255 ja voitti kahdeksalla pisteellä kaksi tyhjää tehneen Luukaksen. Finaalipeli oli sitten Jesse Kallion hallintaa sarjoin 266 – 189 kun Tony Rannalle tuli sarjan puolivälissä kaksi ohiheittoa kymppikeilasta.

Jesse Kallio pelasi ensimmäistä kertaa Cosmicissa ja piti hallia mukavana pelipaikkana.

– Olosuhde muutosta tuli vähän finaaliin ja alussa vähän ulkona, mutta pelasin sitten nopeampaa ja oli tietenkin etu päästä ykköspaikalta suoraan loppuotteluun.

– Huomenna oli sitten eri pelit ja olosuhteet liigapeleissä ja tämä kävi hyvästä veryttelystä. Yleensä ei ole tilaisuutta pelata ennen liigapeliä erikoiskisaa, mutta nyt kannatti tulla, kertoi Jesse Kallio ja myhäili tonnin voittoshekin kanssa.

Tulokset:

1. Jesse Kallio TPS, 2) Tony Ranta TPS, 3) Luukas Väänänen Joe’s Gold, 4) Nico Kärkkäinen Joe’s Gold, 5) Olavi Hatinen JoKe, 6) Mika Hyttinen Lukke, 7) Tomas Käyhkö Mainarit, 8) Mikko Hirvonen Joe’s Gold, 9) Sami Valaranta TPS, 10) Markus Keskiruokanen Siniset.